Uusi GLO hotelli Espoon hybriditorniin


Espoon Keilaniemenrantaan suunnitteilla olevaan hybriditorniin tulevan hotellin nimi on selvinnyt. Torniin on tulossa Kämp Collection Hotels-ketjun GLO-hotelli.

”Espoossa on kova draivi. Tämä on huikea lokaatio ja meille ainutkertainen tilaisuus”, sanoo hotellikonsernin toimitusjohtaja Laura Tarkka ja kehuu vuolaasti Espoon kaupungin alueelle tekemiä suunnitelmia.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muutti vastikään Otaniemeen ja lisäksi Espoon Karhusaareen on suunnitteilla muun muassa uusi lasten kulttuurikeskus. Lisäksi alueella on entuudestaan iso joukko suuryhtiöiden pääkonttoreita.

Tarkan mukaan Espoon-investointi on hotelliketjulle iso panostus tulevaisuuteen.

Uuteen hotelliin on Tarkan mukaan tulossa noin 350 huonetta, ja se olisi siten ketjun suurin hotelli. Esimerkiksi luksushotelli Kämpissä on 179 huonetta ja Helsingin keskustan GLO Kluuvissa 184.

Hotellin lisäksi torniin on tulossa toimistoja, ravintoloita ja suuret, yli 1 000 ihmisen konferenssitilat. Tornin niin kutsuttu ankkurivuokralainen on hissiyhtiö Kone, jonka pääkonttori on jo nykyisellään Keilaniemessä.

”Vastaavaa kokonaisuutta ei ole ainakaan missään Pohjoismaissa”, Tarkka sanoo. Hänen mukaansa uusi hotelli on konseptiltaan niin kutsuttu life style -hotelli. Se tarkoittaa, että hintataso on luksushotelleja edullisempi.

Tarkan alustavan arvion mukaan perushuoneen hinta voisi olla jossain 150 – 200 euron haarukassa.

Hybriditornihanke on osa alueen laajempaa kehittämiskokonaisuutta, josta Talouselämä/Kauppalehti uutisoi huhtikuussa 2018. Rakentamisesta vastaa YIT ja rakennuttajana toimii Regenero, joka on YIT:n ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin yhteisyritys.

Suunnitelmien mukaan tornin rakentaminen käynnistyy ensi vuonna ja Keilaniemenrannantorni valmistuu vuonna 2023.

Yli 160 metriä korkeaan torniin on tulossa yli 40 kerrosta ja se olisi Suomen korkeimpia rakennuksia.

Kuva ja teksti: Kauppalehti