Hotelli Hesperia nimi palaa käyttöön


Ihanaa kuulla, täältä on paljon hyviä muistoja. Yksi ensimmäisistä työpaikoistani aikanaan. Nissenä ja aamiaistarjoilijana hotellin mystinen maailma avautui Helsinkiin tulleelle nuorelle naiselle lumoavalla tavalla. Siitä jäi ikuinen viehätys hotellien maailmaan. Viehätys jatkuu edelleen vuosikymmenten jälkeen, nyt vähän toisella tavalla.

Tiina-Mari, ZUMA yrittäjä

 

Helsingin yhtenä maamerkkinä pidetty historiallinen hotelli Crowne Plaza Helsinki ottaa uudelleen käyttöön Hesperia-nimen. Nimenmuutos astuu voimaan 1.1.2019. Samalla hotellin ravintola-, kokous- ja tapahtumapalvelut siirretään kokonaisuudessaan osaksi hotellin omaa liiketoimintaa.

Hesperian puiston kupeessa sijaitsevan hotellin uudeksi nimeksi tulee vuoden alusta Crowne Plaza Helsinki - Hesperia. Nimenmuutos on osa Scandic Hotels Oy:n linjanvetoa, jonka mukaisesti hotellinimissä halutaan kunnioittaa perinteitä ja klassisia nimiä. Crowne Plaza siirtyi Scandic Hotels Oy:n omistukseen Suomen suurimman hotellikaupan yhteydessä vuodenvaihteessa 2017-2018.

Vuonna 1972 Hotel Hesperia -nimisenä avatulla hotellilla on pitkä historia. Se näytteli merkittävää roolia esimerkiksi Helsingissä pidetyssä ETYK-kokouksessa. Hotellin tiloissa on myös toiminut legendaarinen Hesperia-yökerho.

Satsaus korkeatasoisiin ravintola-, kokous- ja tapahtumapalveluihin

Vuoden 2019 alusta alkaen hotellin ravintola-, kokous- ja tapahtumapalvelut siirretään osaksi Crowne Plaza Helsinki - Hesperian omaa liiketoimintaa. Royal Ravintolat on tähän saakka vastannut näistä liiketoiminnoista vuodesta 2005 lähtien.

”Hotellilla on upea sijainti ja korkeatasoisena majoittajana vahva asema Helsingin hotellimarkkinoilla. Vastaamme jatkossa hotellin ravintola-, kokous- ja tapahtumapalveluista kokonaisuudessaan, ja nostamme niiden palvelutason vastaamaan asiakkaidemme korkeimpia vaatimuksia. Uskon, että erityisesti majoituksen sisältävien kokousten liikevaihto tulee lähivuosina kasvamaan”, kertoo Suomen InterContinental Hotels Group® -hotellien aluejohtaja Gabor Pusztai.

”Legendaariseksi Hesperiaksi jälleen nimetty Crowne Plaza täydentää loistavasti hotelliportfoliotamme. Erityisesti palvelumme liikematkustajille ovat vahvistaneet asemaansa. Hotellin sijainti Scandic Park -hotellin vieressä mahdollistaa sen, että voimme järjestää korkeatasoisia kokouksia ja tapaamisia yhä laajemmalla skaalalla”, kommentoi Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Crowne Plaza Helsinki on palkittu World Travel Awards -gaalassa viidesti. Lisäksi hotelli on saanut tunnustuksia World Luxury Hotel Awards -kilpailussa useana vuonna.

Crowne Plaza -ketju panostaa hotelleissaan korkealaatuiseen palveluun ja huoneisiin. Liikematkustajien huomioiminen brändin tärkeimpänä kohderyhmänä kiteytyy ketjulupauksessa ’Making Business Travel Work’. Crowne Plaza tarjoaa aktiivisille työmatkalaisille erinomaiset työskentelypuitteet. Liikematkalaisia huomioidaan myös energiaa palauttavilla palveluilla, kuten Sleep Advantage® -uniohjelmalla, nukahtamista helpottavilla This Works -aromaterapiatuotteilla ja hiljaisella alueella. Energy Station -asema tarjoaa virkistystä ja ruokatuotteissa panostetaan terveellisiin vaihtoehtoihin.

Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotellissa on 349 ylellisesti varusteltua huonetta. Hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsee 33 Club-huonetta ja useita sviittejä. Kokouskerroksessa on 15 erikokoista, muunneltavaa ja viihtyisää kokoustilaa. Bankettisalissa voi järjestää jopa 1500 vieraan tilaisuuksia. Pohjakerroksen Forever Töölö tarjoaa hyvinvointikeitaan kuntosaleineen, uima-altaineen ja saunoineen. 

 Teksti: Scandic Hotel

Kuva: Wikipedia Hotelli Hesperia 1978

#scandichotels #zumainteriors #zumadesign #zumahotellikalusteet #zumaravintolakalusteet